CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Leelou Blogs

SERAM!!! Penyingkap Fakta "666"

Bersama Mazidul

sharing is caring Lily's CLICK [@ your fingers]

Ikan Patin Masam Asam Tempoyak


Bahan-bahan:

1 ekor ikan patin - saiz sederhana
2 atau 3 sudu besar tempoyak
5 tangkai cili padi
1/2 inci kunyit hidup
Sedikit asam gelugur
Sedikit bunga kantan
Sedikit daun kesum
5 cawan air
Garam secukup rasa


Cara menyediakan:

1. Tumbuk cili padi bersama kunyit sehingga lumat.
2. Masukkan pula tempoyak dan gaul rata. Ketepikan.
3. Tuangkan air ke dalam periuk.
4. Masukkan bahan-bahan yang telah digaul tadi ke dalam periuk berisikan air.
5. Kacau sehingga bahan-bahan itu larut.
6. Masukkan ikan, diikuti asam gelugur, bunga kantan dan daun kesum.
7. Masukkan garam dan kacau.
8. Apabila ikan sudah masak, bolehlah diangkat dan hidangkan bersama nasi.
"ReAdInG wItH pLEaSuRe" SuKa?? LIKE OK!!

0 000 org nk tau...:

Post a Comment

DrOp yOuR cOmMeNtS HeRe!, If HaPpY PlEaSe "LIKE"