CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Leelou Blogs

SERAM!!! Penyingkap Fakta "666"

Bersama Mazidul

sharing is caring Lily's CLICK [@ your fingers]

Misteri Pembunuhan JonBenet


Misteri pembunuhan JonBenet bakal terungkap

Emel yang dihantarnya penuh dengan rayuan dan curahan perasaan. Ia lebih kepada surat cinta daripada seorang lelaki kepada gadis pujaannya. Gadis yang tidak boleh dimilikinya kerana halangan 'jarak'.

Namun anehnya, semua surat itu ditulis oleh seorang guru sekolah, John Mark Karr sebagai luahan rasa cintanya kepada gadis cilik berusia 6 tahun.

Bertambah aneh, lelaki yang ternyata sangat mencintai JonBenet Patricia Ramsey menerusi luahan perasaannya itu turut mengaku dia juga yang membunuh JonBenet hampir 10 tahun lalu.

Kini, apa sahaja yang ditulisnya menjadi tajuk utama perbincangan hangat terutama di tempat asalnya di Boulder, Colorado, Amerika Syarikat (AS).

Para penyiasat kini sibuk menghubungi bekas teman-teman sekolah Karr. Semuanya kerana buku tahunan sekolahnya yang ditandatangani lebih 20 tahun lalu.

Dalam buku tahunan sekolah pada tahun 1982, Karr menamatkan perutusan dengan kata-kata: "Apa pun, pada masa hadapan, mungkin saya akan menjadi seorang penakluk dan hidup dalam aman damai."

Siasatan terbaru itu adalah untuk mencari jawapan kepada penemuan satu nota di tingkat bawah tanah rumah JonBenet yang ditandatangani dengan 'S.B.T.C'.

Para penyiasat cuba mencari jawapan sama ada 'S.B.T.C' yang mungkin bermaksud shall be the conqueror atau 'mungkin menjadi penakluk'.

Akhbar Rocky Mountain News di Colorado turut menyiarkan sedutan beberapa e-mel yang dihantar oleh Karr kepada seorang Profesor Kewartawanan di Universiti Colorado, Michael Tracey. Profesor itu turut mengeluarkan beberapa dokumentari mengenai kes JonBenet.

"Sayangku, buah hatiku, JonBenet. Aku sangat menyayangi dan akan terus mencintaimu selama-lamanya. Aku berdoa semoga kamu boleh mendengar suara ini, yang sentiasa memanggil namamu daripada dalam kegelapan ini. Kegelapan yang kini memisahkan kita," kata Karr.

Tulisan itu adalah satu daripada e-mel Karr yang dihantar kepada Tracey pada 23 Disember 2005 , tidak lama sebelum ulang tahun ke-9 kematian JonBenet.

"Kadang-kadang gadis-gadis kecil itu lebih rapat dengan saya berbanding ibu bapa mereka atau orang lain di dalam hidup mereka. Apabila saya mengatakan saya adalah orang paling rapat dengan JonBenet, mungkin kini anda lebih memahaminya," kata dalam satu e-mel lain.

Menurut Lin Wood, peguam keluarga Ramsey, pihak polis pernah bertanya kepada ibu JonBenet, Patsy Ramsey sama ada dia bersedia bertemu Karr dan wanita itu telah bersetuju.

"Bagaimanapun Patsy, meninggal dunia pada Jun 2006 kerana kanser ovari sebelum siasatan itu diteruskan," kata Wood. Patsy pernah menjadi Ratu Cantik West Virginia pada 1977.

Siasatan awal

Menurutnya, siasatan awal menunjukkan Karr menghantar e-mel kepada Profesor Tracey kerana menganggapnya sebagai Patsy Ramsey.

JonBenet yang lahir pada 6 Ogos 1990 di Atlanta itu ialah anak kepada Patsy Ramsey dan John Bennett Ramsey, seorang eksekutif perniagaan yang berjaya.

Keluarga berkenaan berpindah ke Colorado oada tahun 1991 dan kembali semula ke Atlanta selepas pembunuhan JonBenet.

Karr, 41, ditahan di Thailand pada Rabu lalu dan dihantar pulang ke AS bagi menghadapi pertuduhan membunuh, mrnculik, dan melakukan serangan seksual terhadap kanak-kanak di sana.

Lelaki itu memberitahu wartawamn bahawa dia bersama JonBenet sewaktu gadis cilik itu mati di bahagian bawah tanah rumah JonBenet di Boulder, Colorado pada 26 Disember 1996.

Dia mengaku memberi gadis kecil yang comel itu dadah sebelum merogolnya. Karr, bagaimanapun, menegaskan kematian JonBenet merupakan satu 'kemalangan'.

Namun bedah siasat ke atas JonBenet, 10 tahun lalu mendapati tidak ada sebarang kesan dadah dalam darah budak itu.

Jumaat lalu, seorang pegawai Thailand, Leftenan Jeneral Suwat Tumrongsiskul dari Jabatan Polis Imigresen berkata, Karr turut mengaku mengambil JonBenet dari sekolah sedangkan ketika kejadian, sekolah sedang bercuti!

Sementara itu, Penolong Pengarah Kolej Inggeris Kristian Bangkok (BCCE), Banchong Chompowong berkata, penampilan Karr sangat menarik dan meyakinkan sewaktu lelaki itu menghadiri temuduga untuk jawatan guru di kolej itu.

Kata Banchong, Karr sangat sopan dan bijak selain turut menunjukkan resume yang menerangkan pengalamannya mengajar di sekolah-sekolah di AS, Jepun, dan beberapa negara lain.

"Kami memberinya tempoh percubaan tetapi dia sangat tegas terhadap pelajar termasuk menghantar mereka keluar kelas sekiranya melakukan kesilapan kecil. Ramai yang mengadu mengenai sikapnya itu sehingga menyebabkan kami terpaksa menamatkan khidmatnya setelah dua minggu bekerja," kata Banchong.

Sementara itu, tanpa pengakuan Karr - sama ada kepada polis atau e-mel - sehingga kini belum ada bukti sahih yang boleh 'mengikat' duda anak tiga itu.

Seorang penyiasat dari Jabatan Pendidikan Colorado, Eric Yoder berkata, Karr tidak pernah mendapat lesen untuk mengajar di negeri itu dan tidak ada rekod yang menunjukkan lelaki itu pernah memohon menjadi guru.

Menyoal

Di Washington pula, para pegawai persekutuan berkata, mereka mahu menyoal Karr berhubung pengakuannya itu termasuk e-mel yang mendakwa dia pernah disoal siasat di empat buah negeri atas dakwaan pencabulan dan pembunuhan kanak-kanak.

"Tidak ada kes melibatkan Karr di empat buah negeri itu sama ada dia dikehendaki atau disyaki melakukan jenayah," kata seorang pengawai.

Profesor Tracey juga enggan membincangkan mengenai e-mel yang diterimanya dari Karr - emel yang kini disimpan oleh pihak polis untuk siasatan mereka.

Sementara itu, peguam Wood berkata, pihak berkuasa perlu menyiasat lebih mendalam terhadap pengakuan Karr itu.

"Terdapat beberapa kes pengakuan e-mel sebelum ini dan John Ramsey(bapa JonBenet) sendiri pernah menerima e-mel pengakuan seperti itu tetapi tidak ada yang diberkas," kata Wood.

Ibu saudara JonBenet, Pamela Paugh pula berkata, keluarganya optimistik terhadap kes itu dan mengambik sikap 'tunggu dan lihat' pada masa ini.

Kami telah bersama dan boleh menanti sejak sembilan tahun setengah lalu dan kami akan terus bersabar menanti keputusannya nanti," tegasnya.

Percanggahan di antara pengakuan Karr dan bukti-bukti yang ditinggalkan di tempat kejadian menyebabkan para penyiasat AS kini perlu bekerja lebih keras untuk menyelesaikan kekusutan yang menyelubungi kes pembunuhan JonBenet tersebut.

Sama ada Karr sememangnya pembunuh JonBenet atau dia hanya membuat 'pengakuan' untuk menjadi terkenal, hanya dapat dibuktikan menerusi siasatan yang sedang berlangsung ketika ini.

English Version

JonBenét Patricia Ramsey (English pronunciation: /ˌdʒɒnbəˈneɪ pəˈtrɪʃə ˈræmzi/; August 6, 1990 – December 25, 1996) was an American child beauty pageant contestant who was murdered in her home in Boulder, Colorado, in 1996. The six-year-old's body was found in the basement of the family home nearly eight hours after she was reported missing. She had been struck on the head and strangled. The case, which after several grand jury hearings remains unsolved, continues to generate public and media interest.

Colorado law enforcement agencies initially suspected JonBenét's parents and her brother. However, the family was partially exonerated in 2003 when DNA taken from the victim's clothes proved they were not involved.[1][2] Her parents would not be completely cleared until July 2008.[3] In February 2009, the Boulder Police Department took the case back from the district attorney to reopen the investigation.[4]

Media coverage of the case has often focused on JonBenét's participation in child beauty pageants, her parents' affluence and the unusual evidence in the case. Reports have also questioned the police's overall handling of the case. Several defamation suits have been filed against several media organizations by Ramsey family members and their friends over reporting of the murder.

Life

JonBenét Ramsey was born in Atlanta, Georgia on August 6, 1990. When nine months old, the family relocated to Boulder, Colorado. Her first name is a combination of her father's first and middle names, John Bennett; her middle name is the first name of her mother, the late Patricia "Patsy" Ramsey. JonBenét was enrolled by her mother in a variety of different beauty pageants in several states. Patricia Ramsey funded some of the contests in which JonBenét participated, as well as rock climbing and violin lessons. Her active role in pageants was highly scrutinized by media following the murder.

JonBenét is buried at St. James Episcopal Cemetery in Marietta, Georgia; next to her is her mother, who died of cancer in 2006, and her half-sister Elizabeth Pasch Ramsey (daughter of John Ramsey and his first wife), who died in a 1992 car accident at the age of 22.

Murder case

According to the testimony of Patsy Ramsey, on December 26, 1996, she discovered her daughter was missing after finding on the kitchen staircase a two-and-a-half-page ransom note demanding $118,000 for her safe return—almost the exact value of a bonus her husband had received earlier that year.[4] Despite specific instructions in the ransom note that police and friends not be contacted, she telephoned the police and called family and friends. The local police conducted a cursory search of the house but did not find any obvious signs of a break-in or forced entry. The note suggested that the ransom collection would be monitored and JonBenét would be returned as soon as the money was obtained. John Ramsey made arrangements for the availability of the ransom, which a friend, John Fernie, picked up that morning from a local bank.
[edit] Police investigation

In the afternoon of the same day, Boulder Police Detective Linda Arndt asked Fleet White, a friend of the Ramseys, to take John Ramsey and search the house for "anything unusual."[5] John Ramsey and two of his friends started their search in the basement. After first searching the bathroom and "train room", the three of them went to a "wine cellar" room where Ramsey found his daughter's body covered in her special white blanket. She was also found with a nylon cord around her neck, her wrists tied above her head, and duct tape covering her mouth.[5]

The police were later claimed by observers to have made several critical mistakes in the investigation, such as not sealing off the crime scene and allowing friends and family in and out of the house once a kidnapping was reported.[5]

Critics of the investigation have since claimed that officers also did not sufficiently attempt to gather forensic evidence before or after JonBenét's body was found, possibly because they immediately suspected the Ramseys in the killing.[5] Some officers holding these suspicions reported them to local media, who began reporting on January 1 that the assistant district attorney thought "it's not adding up"; the fact that the body of the girl was found in her own home was considered highly suspicious by the investigating officers.[5] The results of the autopsy revealed that JonBenét was killed by strangulation and a skull fracture. A garrote made from a length of tweed cord and the broken handle of a paintbrush had been used to strangle her; her skull had suffered severe blunt trauma; there was no evidence of conventional rape, although sexual assault could not be ruled out. The official cause of death was asphyxiation due to strangulation associated with craniocerebral trauma.

Crime scene

The bristle end of the paintbrush was found in a tub of Patsy Ramsey's art supplies, but the bottom third was never located despite extensive searching of the house by law enforcement in subsequent days.[6] Experts noted that the construction of the garrote required a special knowledge of knots. Autopsy also revealed that JonBenét had eaten pineapple only a few hours before the murder.[7] Photographs of the home, taken the day JonBenét's body was found, show a bowl of pineapple on the kitchen table with a spoon in it,[7] and police reported finding JonBenet's nine-year-old brother Burke Ramsey's fingerprints on it.[8] However, both Patsy and John claim not to remember putting this bowl on the table or feeding pineapple to JonBenét.[7][8] (The Ramseys had always maintained that Burke had slept through the entire episode, until awakened several hours after the police arrived.) While it was reported that no footprints led to the house on snow-covered ground, other reporters found that snow around the doors of the house had been cleared away.[9] Police reported no signs of forced entry, although a basement window that had been broken and left unsecured before Christmas, along with other open doors, were not reported to the public until a year later.[9]

Text of the ransom note

Mr. Ramsey

Listen carefully! We are a group of individuals that represent a small foreign faction. We do respect your bussiness [sic] but not the country that it serves. At this time we have your daughter in our posession [sic]. She is safe and unharmed and if you want her to see 1997, you must follow our instructions to the letter.

You will withdraw $118,000.00 from your account. $100,000 will be in $100 bills and the remaining $18,000 in $20 bills. Make sure that you bring an adequate size attache to the bank. When you get home you will put the money in a brown paper bag. I will call you between 8 and 10 am tomorrow to instruct you on delivery. The delivery will be exhausting so I advise you to be rested. If we monitor you getting the money early, we might call you early to arrange an earlier delivery of the money and hence a [sic] earlier delivery pick-up of your daughter.

Any deviation of my instructions will result in the immediate execution of your daughter. You will also be denied her remains for proper burial. The two gentlemen watching over your daughter do not particularly like you so I advise you not to provoke them. Speaking to anyone about your situation, such as Police, F.B.I., etc., will result in your daughter being beheaded. If we catch you talking to a stray dog, she dies. If you alert bank authorities, she dies. If the money is in any way marked or tampered with, she dies. You will be scanned for electronic devices and if any are found, she dies. You can try to deceive us but be warned that we are familiar with law enforcement countermeasures and tactics. You stand a 99% chance of killing your daughter if you try to out smart [sic] us. Follow our instructions and you stand a 100% chance of getting her back.

You and your family are under constant scrutiny as well as the authorities. Don't try to grow a brain John. You are not the only fat cat around so don't think that killing will be difficult. Don't underestimate us John. Use that good southern common sense of yours. It is up to you now John!

Victory!

S.B.T.C
Original text
"ReAdInG wItH pLEaSuRe" SuKa?? LIKE OK!!

0 000 org nk tau...:

Post a Comment

DrOp yOuR cOmMeNtS HeRe!, If HaPpY PlEaSe "LIKE"